Racerelateret Sygdomme

 Racerelateret sygdomme.

 

 

 

 

 

Reverse Sneezing (omvendt nysen):

 

Det lyder som en voldsom snorken og typisk vil hunden stoppe og hive efter vejret. Det kan tage få sekunder eller flere minutter, afhængigt at hvor lang tid det tager at få den bløde gane "på plads". Hunden får den bløde gane på plads ved at stå stille og lave synkebevægelser. Hunden er typisk helt frisk og uden symptomer både før og efter anfaldet.

 

 

 

 

Patella Luxation:

 

Sygdommen er kendetegnet ved, at knæskallen af og til smutter ud af sit naturlige leje på forsiden af knæet og derved låser knæet i en bøjet stilling. Det gør hunden så halt, at den slet ikke støtter på benet.

 

Løs knæskal anses for at være arveligt. Hos arveligt disponerede hunde kan lidelsen ses allerede ved fødslen, hvor de fødes med en forkert vinkling af lårbenet, så muskler og sener trækker knæskallen ud til siden. Hos små hunde smutter knæskallen ind på den indvendige side af knæet, mens den hos store hunde sidder på ydersiden.

 

 


 

Renlighed:

 

her kan det være lidt tricky, en chihuahua kan være renlig fra når du for den, og en anden chihuahua bliver det aldrig.

 

det er en hund, jeg har set begge ting med, de er svære af gøre renlig, for hvem kan koncentrer sig om af skide, hvis det er “hundekoldt” og hele kroppen kramper sammen for af holde varmen, så er det svært af sige til en muskel, slap af, så jeg kan komme af med noget, eller hvis den hele tiden er på vagt for fremmede og støj omkring sig?

 

i min verden, har jeg lavet et hellested (badeværelset) hvor jeg ikke skælder hunden ud, men bare samler op og gør rent. det er let og på den måde, sikre jeg mig af den ikke efterlader under sofaen osv. ( men det er klart op til en selv hvad man synes er passende)

 

 

 

Løbende øjne:

 

chihuahua’en befinder sig tit i et luftlag, hvor støv, jord og skidt hvivler omkring øjne, så derfor renser øjnet sig selv og laver våde render under øjnene, og skidtet sig fast i det våde og blev til klumper.

 

her starter man med at duppe MEGET MEGET blidt med en våd klud med lunkent vand, og derefter tage en våd vatrondel og tørre det væk

 

Så det kan sagtens lade sig gøre at fjerne det uden det skal være noget videre.

 

 

 

 Kryptorkisme:

 

En hanhund er kryptorkid, når en eller begge testikler ikke er på plads i pungen. Som regel er testiklerne på plads, inden hanhunden er 3-4 måneder gammel, men i nogle tilfælde forbliver en eller begge testikler i lysken eller i bughulen, og i 8-månedersalderen kan man konstatere, om hunden er kryptorkid.

 

Tilstanden er arvelig.

 

 

 

Tilbageholdte mælketænder:

 

hunde skifter deres mælketænder ud med de blivende tænder fra den 3. til 7. levemåned. Det foregår normalt helt problemfrit, men hos visse hunde kan der opstå problemer med tandskiftet, så mælketænderne bliver siddende sammen med de blivende tænder. Dette kaldes tilbageholdte mælketænder. Oftest er det fortænder og hjørnetænder, der tilbageholdes.

 


 

 

Over- eller underbid:

 

Den normale tandstilling hos de fleste hunde er et saksebid, hvor fortænderne i overmunden er en lille smule foran fortænderne i undermunden, og undermundens rovtand ligger foran overmundens rovtand. Hvis en hund har en anden tandstilling, har hunden overbid eller underbid.

 

Ved overbid er overmundens tænder foran undermundens tænder; ved underbid er undermundens tænder foran overmundens.

 

 

 

 

 

OBS: dog skal det sige af i chihuahua’s standart er Saksebid og Tangbid tilladt.


kilde: Www.netdyrlæge.dk